Direct contact? Bel: 0543-466219

Moderne cv vaker oorzaak koolmonoxidevergiftiging dan oude geiser

Veel ongelukken met koolmonoxide gebeuren met moderne en goed onderhouden cv-installaties. Dat zegt de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). "Dit wijkt af van het beeld dat vooral oude geisers of slecht onderhouden toestellen te veel koolmonoxide produceren", zegt de raad.

46 procent van de ongelukken met koolmonoxide gebeuren met cv-installaties. Bij de meeste ongevallen waren de installaties nieuw.

Goed onderhoud is dus van essentieel belang!

Eigenaren van woningen nemen het afsluiten van een onderhoudscontract voor een ketel, geiser of kachel nog steeds onvoldoende serieus. 44%* van de huishoudens heeft geen onderhoudscontract. Ze beknibbelen op de kosten in de veronderstelling dat als het mis gaat er altijd nog tijdig ingegrepen kan worden. Een onderhoudsbeurt door een erkend installateur als Obbink Installatietechniek is essentieel om uw gaskachel, geiser, cv- of combiketel te controleren en veilig te laten werken.

Plan daarom nu uw onderhoud en neem contact met ons op.

Bron: NOS

Vragen of problemen?

Wij van Obbink Installatie techniek staan heel graag voor u klaar. Dus heeft u vragen of een (electrotechnisch) probleem?